• facebook
  • instagram
  • youtube

СТРЕЉАЧКИ КЛУБ АКАДЕМАЦ

Сјајан почетак нове сезоне националних такмичења за стрелце Академца

Стрелци СК “Академац” сјајно су отпочели нову сезону националних такмичења стандардним ваздушним оружјем. У ваздушној стрељани СД „Смедерево“ одржано је прво коло купа Стрељачког савеза Србије на коме је војни службеник Димитрије Гргић освојио златну медаљу у индивидуалном надметању. Мушка екипа пиштољем СК „Академац“ освојила је сребро.

У конкуренцији сениора пиштољем Димитрије Гргић забележио је завидан резултат од 580 кругова у основном делу. Поручник Петар Николић са резултатом од 564 кругова стао је на корак до медаље и у генералном пласману заузео четврто место. Кадет Зоран Николић пласирао се на девето  место у конкуренцији јуниора са резултатом од 529 кругова. У екипном пласману Димитрије Гргић, Петар Николић и Зоран Николић заузели су друго место, иза екипе Кикинде. Наступило је 40 такмичара из 8 националних клубова.

Једина представница у конкуренцији сениорки кадет Катарина Малинић пласирала се на 11. место са резултатом од 521 кругова. 

Више на сајту Министарства одбране

ВЕСТИ 03.03.2019.године

Академци вицешампиони државе

Смедерево, 02-03. март– На Државном првеству ССС одржаног овог викенда  у дисциплинама ваздушног оружја сениорска пиштољашка екипа СК „Академац“ освојила је друго место. У појединачном надметању Димитрије Гргић стигао је до сребра у истој дисциплини.
Првог дана Државног првенства у суботу 02.03. одржано је такмичење у новој олимпијској дисциплини мешовитих парова. Сваки клуб имао је право да пријави највише два мешовита пара у свакој дисциплини. Испред СК „Академаца“ наступили су потпоручник Тамара Ђорђевић и Димитрије Гргић. У финалу, у које су се  квалификовали као петопласирани, нису успели да напредују тако да им је на крају такмичења припала пета позиција.
Другог дана првенства у недељу 03.03. на програму су била такмичења у индивидуалној и екипној конкуренцији. Екипа СК „Академац“ предвођена искусним репрезентативцем Димитријем Гргићем освојила је 2. место у дисциплини ваздушни пиштољ сениори. Димитрије је имао још један разлог за славље јер се у индивидуалној конкуренцији домогао сребрне медаље и вицешампионске титуле. Потпоручник Петар Николић пласирао се на 16. место, док је кадет Срђан Матовић заузео 22. место. Укупно је стартовало 39 такмичара. Једина представница дама потпоручница Тамара Ђорђевић заузела је 18. место.
Државно првенство било је претпоследње такмичење ваздушним оружјем у првом делу сезоне. У другој недељи априла предстоји 5. меморијал Иштван Пољанац након кога стартује други део сезоне у коме ће се гађати малокалибарским оружјем.

ВЕСТИ 28.01.2019.године

Ђорђевићевоj бронза уз лични рекод на првенству Београда

Београд, 28. јануар–  Минулог викенда одржано је Првенство Београда у дисциплинама ваздушног оружја, квалификационо такмичење за Првенство Србије које ће се одржати почетком марта у Смедереву. На стрелиште новобеоградског клуба „Ушће“ изашли су потпоручник Тамара Ђорђевић, потпоручник Петар Николић и кадет Срђан Матовић

Најпрецизнија на линији била је потпоручница Тамара Ђорђевић, припадница 210. батаљона везе, која је освојила треће место у конкуренцији сениорки пиштољем. Ђорђевића је поред медаље имала још разлога за славље јер је подигла свој лични рекорд на 551 круг, три више од резултата који је остварила у хрватском Осијеку у децембру прошле године.

Норме за првенство државе испунили су и преостала два такмичара кадет Срђан Матовић пласирао се на пето место, док је седму позицију заузео потпоручник Петар Николић. Трећи члан сениорске екипе на пиштољу Димитрије Гргић није наступио због репрезентативних обавеза.

Стрељачка сезона се увелико захуктава, већ следећег викенда очекује нас међународно такмичење „Војводина опен“ које ће ове године окупити стрелце из више од 5 земаља окружења.

ВЕСТИ 22.01.2019.године

Гргић и Николић добитници признања „Стрелац године“, Академцу признање „Клуб године“

Београд, 22. јануар–  Стрељачки савез Србије је на данашњем скупу у ресторану „Петица“ на Ади Циганлији прогласио најбоље стрелце наше земље за 2018. годину  и  наградио стрелце до петог места на ранг листама уручивањем признања „Стрелац године 2018“.  Признање „Клуб године“ уручено је за десет најбољих клубова на ранг листи ССС. Плакету за допринос развоју стрељачког спорта добило је Министарство одбране и Војска Србије.

На ранг листи најуспешнији сениора пиштољем на крају календарске 2018. године 2. место припало је Димитрију Гргић,  кандидату за спортски вод МО и ВС, 4. место заузео је потпоручник Петар Николић, из Бригаде везе, док је кадет четврте године Војне академије Срђан Матовић заузео 7. место. Најбољи у конкуренцији сениора пиштољем био је олимпијац и репрезенативац Дамир Микец који је на Светском првенству у Ченгвону упуцао „сребро“.

Стрељачки клуб Академац годину је завршио на 9.  месту од 29 клубова колико се нашло на овогодишњој ранг листи. Иако успешнији по билансу медаља у односу на претходну годину забележен је пад од два места. За најуспешнији клуб проглашен је београдски „Полицајац“.

Говорећи на свечаности председник ССС господин Ненад Путник је истакао да је у 2018. години одржан континуитет успеха. Остварени су резултати којима се савез поноси. Захваљујући Зорани Аруновић, која је освојила сребро на Светском првенству, српски спорт је добио прву олимпијску квоту за Олимпијске игре у Токију 2020. године. Када се саберу сва одличја наших стрелаца на међународним такмичењима у 2018. години долазимо до изузетне бројке од 86 медаља.

Свечаности поводом проглашења најбољих стрелаца за 2018. годину присуствовао је председник Олимпијског комитета Србије господин Божидар Маљковић.

ВЕСТИ 30.10.2018.године

Микс тиму Војске Србије 5. место на Државном првенству у стрељаштву

Смедерево, 27. октобар– 2. Државно првенство у олимпијској дисциплини мешовитих парова ваздушним оружјем одржано је овог викенда у Смедереву. Стрељачки клуб „Академац“ представљао је микс тим у саставу потпоручника Тамаре Ђорђевић, из 210. бв, и Петра Николића, из Бригаде везе, који су се такмичили у конкуренцији сениора ваздушним пиштољем.

Пласман у финале обезбеђен је након квалификација које је наш микс тим завршио на 4. месту са упуцаних 731 кругом. У борби за медаље такмичила су се најбоља 5 микс тима из квалификација. Микс тим „Академца“ је први напустио финале, 4. место освојили су стрелци СД „Алекса Дејовић“ из Ужица, бронзана медаља отишла је у руке Новом Саду, сребро је припало клубу стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда док је нови државни шампиони екипа Кикинде. У такмичењу ваздушном пушком Војска Србије није имала своје представнике.

Квалификације су протекле у уједначеном ритму, ниједна од екипа се није одвојила на водећој позицији. У узбудљивом финалу у коме се укупно гађају 24 дијаболе, прва екипа испада након 17 дијабола, а свака наредна након још две испуцане дијаболе. У оваквом систему такмичења нема простора за грешку, а лош старт нашег микс пара коштао је бољег пласмана.

Такмичење мешовитих парова одржаће се и на Олимпијским играма 2020. године у Токију јер је одлуком Међународног олимпијског комитета уврштено у програм олимпијских игара.

Стрељачка сезона наставља се за две недеље наступима на 2. колу купа Стрељачког савеза Србије који ће се такође одржати у Смедереву.

ВЕСТИ 30.07.2018.године

АКАДЕМЦИ СЕНИОРСКИ ПРВАЦИ СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ

Нови Сад, 27-29. јул– Такмичењем малокалибарским оружјем у Новом Саду овог викенда завршенo je Првенство Србије у организацији Стрељачког савеза Србије и стрељачке дружине „Нови Сад 1790“. Стрељачки клуб Војне академије четврту годину за редом попео се на највиши степеник победничког постоља и постао први Војни клуб коме је то пошло за руком на највећем такмичењу у земљи.

Подмлађена екипа стрељачког клуба „Академац“ предвођена искусним репрезентативцем и олимпијцем Димитријем Гргићем убедљиво је тријумфовала испред конкуренције упуцавши укупно 1626 кругова (Димитрије Гргић 554 кругова, Петар Николић 546 кругова и Матовић Срђан 526 кругова). Друго место освојила је екипа СК „Полицајац“ са заостатком од 86 кругова, док је трећепласирана екипа СК „Барајево“ била далеко 189 кругова за нашим златним стрелцима.

Доминацију на Првенству Србије наши стрелци доказали су и у индивидуланом надметању. Нови „стари“ Државни шампион је учесник ОИ у Рију 2016. године Димитрије Гргић, син пуковника у пензији Митје Гргића. Вицешампионска титула отишла је у руке потпоручнику Петру Николићу припаднику 4. батаљона везе Бригаде везе. Четврто место на Првенству Србије освојио је најмлађи сениор кадет треће године Војне академије Срђан Матовић.

Код дама запажен резултат постигла је припадница 210. батаљона везе потпоручник Тамара Ђорђевић у дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 у којој је заузела четврто место. Тријумфовала је тренутно друга на светској ранг листи Међународне Стрељачке Федереације репрезентативка Зорана Аруновић.

Првенством Србије завршена је веома дуга и напорна, али пре свега успешна стрељачка сезона  у којој је освојен рекордан број појединачних и екипних медаља. Времена за славље и одмор нема јер већ за две недеље предстоји Велика награда Новог Сада, међународног такмичења које ће окупити најбоље стрелце преко десет држава окружења. Крајем месеца нас очекује Светско првенство у Ченгвону (Кореја) на коме ће се делити прве олимпијске квоте, Србију ће представљати члан стрељачког клуба Војне академије олимпијац Димитрије Гргић.

             

ВЕСТИ 01.07.2018.године  
Првенство Београда, А програм 25/50м

Академац првак Београда, Гргићу дупла круна, Матовићу и Ђорђевићевој сребро

Београд, 01. јул – Стрелци Војне академије блистали су на Првенству Београда малокалибарским оружјем које је одржано на стрелишту на Царевој Ћуприји овог викенда.

У дисциплини пиштољ средишњег паљења златна медаља отишла је у руке олимпијцу и репрезентативцу Димитрију Гргићу са упуцаних 550 кругова. Своју прву медаљу на великим такмичењима  освојио је кадет  треће године Срђан Матовић заузевши друго место са 539 кругова.  У екипном пласману СК „Академац“, у саставу С.Матовић (2), Д. Гргић (1), П. Николић (4), убедљиво је тријумфовао испред конкуренције са 1621 кругова, испред КСС „Полицајац“ 1550 кругова и СК „Барајево“ 1473 кругова.

Стрелкиња СК „Академац“, потпоручник Тамара Ђорђевић, из 210. Батаљона везе, наставила је са низом добрих резултата. У олимпијској дисциплини спорт пиштољ за жене забележила је друго место са 540 кругова.

Последњег дана такмичења стрелци су добили шансу да покажу шта умеју у дисциплини која од Токија 2020. године више неће бити у олимпијском програму. Искусни Димитрије Гргић оставио је конкуренцију далеко иза себе. Наступ је забележио и потпоручник Петар Николић који је завршио као пети.

У завршном делу  сезоне следеће недеље следи Финале купа Србије, на коме ће наступити по 10 најбоље  пласираних стрелаца у свакој дисциплини. Стрељачки клуб Војне академије представљаће Димитрије Гргић, Тамара Ђорђевић, Петар Николић и Срђан Матовић.

    

 

 

 

 

 ВЕСТИ 10.06.2018.године

Четири стрелца Академца у Финалу купа Стрељачког савеза Србије
Нови Сад, Београд, 08-10. јун– Такмичењем малокалибарским оружјем у Београду и Новом Саду овог викенда завршене су квалификације за Финале купа Стрељачког савеза Србије.
Стрељачки клуб Војне академије представљала су два такмичара.
У петак 08. јуна на ватрену линију 25-метарског стрелишта у Београду изашла је потпоручник
Тамара Ђорђевић, из 210. батаљона везе, у дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 за
даме. Такмичење је завршила на шестој позицији.
У недељу 10. јуна одржано је такмичење у Новом Саду, у дисциплини пиштољ средишњег
паљења, у коме је тријумфовао потпоручник Петар Николић, из Бригаде везе, поновивши
успех са претходног кола купа.
Кроз кола купа ССС сакупљали су се бодови за пласман у Финале купа ССС, у оптицају је било
36 бодова. У дисциплини ПСП потпоручник Петар Николић у Финале купа се пласирао као
првопласираних са освојених 34 бодова, кадет Срђан Матовић, који је пропустио последње
коло, пласирао се као пети са 15 бодова. Према правилнику Стрељачког савеза Србије
Димитрије Гргић, који због репрезентативних обавеза није наступио на колу купа ССС, у
финале се пласирао директно без квалификација. У дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30
потпоручник Тамара Ђорђевић се пласирала на шестом месту са освојених 15 бодова.
По десет најбоље пласираних стрелаца у свакој дисциплини наступиће на Финалу купа ССС
које ће се одржати у Новом Саду крајем овог месеца.
Резултати:
Малокалибарски пиштољ, 30+30 –1. Јасмина Миловановић („Смедерево“) 572 2. Ристовић
Александра („Звездара“) 566, ….. 5.. Ђорђевић Тамара 531.
Пиштољ средишњег паљења, 25м – 1. Петар Николић („Академац“) 557, 2. Марко Тошић
(„Барајево“) 540, 3. Игрутиновић Предраг („Барајево“) 525.

ВЕСТИ 06.06.2018.године

50.Светско војно првенство 25/50/300m

Тун, Швајцарска Конфедерација, 29.05-06.06.2018.

Репрезентација Војске Србије вратила се са светског првенству у Туну

Београд, 07. јун (МО и ВС) – Репрезентација Војске Србије вратила се се јубиларног 50. Светског војног првенства у стрељаштву у организацији међународног савета за војне спортове (ЦИСМ) које је претходних девет дана одржано у швајцарском Туну.

Војни репрезентативци забележили су укупно осам излазака на ватрену линију, а од тога чак четири уласка у финале. На крају такмичења репрезентација Србије је заузела 26. место на свету. Најуспешнија је била репрезентација Кине, а следиле су је репрезентација Норвешке и Украјне.

Последњег дана боравка у Швајцарској пуковник Бруно Вофелнсберг, председник стрељаштва при ЦИСМ-и, примио је српске спортисте који су поред репрезентације Чилеа били једна од најмлађих репрезентација на овом првентству и изразио жељу да Србију види и на Светским летњим војним играма у Кини наредне године.

Репрезентација Србије се по повратку у Београду окреће клупским наступима јер их овог викенда очекује 3. Коло купа Стрељачког савеза Србије.

ВЕСТИ 02.06.2018.године

50.Светско војно првенство 25/50/300m

Тун, Швајцарска Конфедерација, 29.05-06.06.2018.

Ђорђевићева и Мудринић у финалу светског првенства у Швајцарској

Тун, 01. јун (МО и ВС) – Данашњим добрим гађањем у брзој паљби потпоручник Тамара Ђорђевић и заставник прве класе Саша Мудринић изборили се за финале светског првенства у Туну.

Потпоручник Тамара Ђорђевић постигла је нови лични рекорд са резултатом од 541 кругова (276 прецизна и 265 брза паљба). Овај резултат је био довољан за пласман у њено прво финале на међународним такмичењима.

И поред великих проблема које је наш мушки тим другог дана такмичења имао са наоружањем најбоље се снашао државни рекордер на пиштољу Саша Мудринић који је са упуцаних 565 кругова (285 прецизна и 280 брза паљба) обезбедио пласман у финале.

Борбе за појединачна одличја су на програму наредног дана такмичења.

ВЕСТИ 01.06.2018.године

50.Светско војно првенство 25/50/300m

Тун, Швајцарска Конфедерација, 29.05-06.06.2018.

Сјајан старт војних репрезентативаца у Швајцарској

Тун, 31. април (МО и ВС) – Наступима у тимским мечевима и елеминацијама војни репрезентативци у стрељаштву започели су учешће на јубиларном 50. светском војном првенству у стрељаштву. На програму су била такмичења у дисциплини пиштољ средишњег паљење за мушкарце (3 елиминационе групе) и спорт пиштољ  30+30 за жене (2 елиминационе групе).

Први је на ватрену линију пиштољског стрелишта изашао заставник прве класе Саша Мудринић који је забележио 15. место у својој елиминационој групи са упуцаних 285 од могућих 300 кругова. У следећој групи заблистао је потпоручник Петар Николић који је заузео 5. место са упуцаних 287 кругова, а запажен резултат у последњој мушкој групи остварио је кадет Срђан Матовић са 264 кругова. Укупно 120 стрелаца. Потпоручник Тамара Ђорђевић, једини женски представник, је у својој групи испуцала 277 кругова и пласирала се на 22. место. Укупно 80 стрелаца.

Поред елиминација, данашњи постигнут резултат се вреднује за екипни пласман. Мушка екипа пиштољем се након прецизне паљбе, односно на половини такмичења, налази на високој шестој позицији. За трећепласираним Бразилцима заостаје три круга, а за водећом Народном Републиком Кином тринаест кругова. Иза Војске Србије се између осталих налазе велесиле као што су Русија, Кореја, Украјна, Турска, Немачка, домаћин Швајцарска…

Шеф делегације пуковник Дејан Куртов истакао је да је веома задовољан првим такмичарским даном и додао:

„ Данашњи наступ показао је да се наши стрелци, који су по просеку година једни од најмлађих на овом првенству, равноправно раме уз раме такмиче са звучним стрељачким именима и претендују у тој борби на медаље. Слушајући коментаре других тимова општи закључак је да из године у годину Војска Србије бива све препознатија као квалитетна стрељачка репрезентација. После данашњих резултата атмосфера у тиму је фантастична и са радошћу очекујемо сутрашњи наставак борбе за екипно одличје. Мене као шефа делегације брине чињеница да нам је оружје на службеном тренингу задавало озбиљних проблема, надамо се да ће нас срећа послужити и да ћемо одгађати своје најбоље резултате.“

Репрезентација Војске Србије на светском првенству у Туну

ВЕСТИ 26.05.2018.године

50.Светско војно првенство 25/50/300m

Kроз три кола купа ССС сакупљају се бодови, а по десет најбоље пласираних стрелаца наступиће на Финалу купа ССС. Треће коло купа ССС заказано је за 08.-10.06.2018. године у Новом Саду и Београду.  

Тун, Швајцарска Конфедерација, 29.05-06.06.2018.

Београд, 28. април (МО и ВС) – Наредне седмице у Швајцарском Туну одржаће се јубиларно 50. Светско војно првенство у стрељаштву у организацији међународног савета за војне спортове (ЦИСМ).

Србију ће представљати мушка екипа на пиштољу (потпоручник Петар Николић, заставник прве класе Саша Мудринић и кадет Срђан Матовић) и сениорка на пиштољу Тамара Ђорђевић, бронзана на недавно одржаном 2. колу купа ССС. Шеф делегације Војске Србије биће пуковник Дејан Куртов.

На програму такмичења су по две пиштољске дисциплине за сениоре и сениорке на новоизграђеном 25-метарском стрелишту, а у свакој дисциплини биће забележена по два наступа (један тимски и један индивидуални). Сениори гађају пиштољем средишњег паљења (ИССФ дисциплина) и брзу паљбу (војна дисциплина), док сениорке гађају спорт пиштољем 30+30 (ИССФ дисциплина) и брзу паљбу (војна дисциплина).

Војска Србије неће имати представнике у надметањима пушком на 50 и 300м.

Рекордан број пријављених такмичара

Предстојеће светско првенство поред великог јубилеја обележиће и рекордан број такмичара. Само на ватрену линију 25 метарског стрелишта изаћиће чак 120 сениора и 80 сениорки из 46 земаља света. Од светски познатих пиштољашких имена наступиће Dikec Yusuf (TUR), Costa Joao (POR), Pavlo Korostylov (UKR), Goberville Celine (FRA), Sandra Raitz (GER), Giordano Giuseppe (ITA), Almeida Julio (BRA), Rai Jitu (IND)…

ВЕСТИ 23.05.2018.године

ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА ТРЕНИНГА

Понедељак : 19:00-21:00

Среда:              19:00-21:00

ВЕСТИ 18.05.2018.године
Николићу злато, Ђорђевићевој бронза на 2. Колу купа Стрељачког Савеза Србије

Нови Сад, Београд, 11-13. мај – Такмичењем у Београду и Новом Саду овог викенда настављена је малокалибарска сезона Стрељачког савеза Србије. Стрељачки клуб Војне академије, Академац, представљала су три такмичара.

У петак 11. маја прва на ватрену линију 25-метарског стрелишта у Београду изашла је потпоручник Тамара Ђорђевић, из 210. батаљона везе, у дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 за даме. У јакој конкуренцији освојила је осам бодова и бронзану медаљу након узбудљивог финала у коме је погодила 16 хитова (погодан 10,2 и јачи). У финале се пласирала као осмопласирана, иза себе је оставила бившу јуниорску бронзану европску стрелкињу Александру Ристовић која се пласирала као четвртопласирана. Златну медаљу однелa ја Даница Рашета из СК Земун Центра, док је сребрну медаљу освојила сестра Димитрија Гргића, стрелкиња Смедерева Јасмина Миловановић.

Такмичењем у недељу, 13. маја, у Новом Саду настављен је такмичарски викенд. У дисциплини ПСП потпоручник Петар Николић, из Бригаде везе, освојио је златну медаљу  и максималних дванаест бодова упуцавши 557 кругова. На корак од медаље стао је  кадет треће године Срђан Матовић са упуцаних 524 кругова освојио је четврто место у генералном пласману и седам бодова. Сребрна медаља отишла је у руке Марка Тошића из стрељачког клуба „Барајево“ који је погодио 533 кругова.

О наступу својих стрелаца вођа тима потпуковник Дејан Куртов рекао је следеће:

Дуго времена је прошло од када смо се последњи пут радовали успеху женских чланова екипе на неком националном такмичењу, ова медаља сија златним сјајем. Мушки део екипе нас је навикао на високе пласмане, а данашњи резултати потврђују да смо достигли добру форму. Ове је уједно била и последња провера пред 50. Светско првенство које нас очекује у Швајцарској за две недеље.

Малокалибарски пиштољ, 30+30 – 1. Даница Рашета (Земун Центар) 32 “хита” (10,2 и боље), 2. Јасмина Миловановић (Смедерево) 20, 3. Тамара Ђорђевић (Академац) 16…Квалификације: 1. Јасмина Миловановић („Смедерево“) 578, 2. Ристовић Александра („Звездара“) 571, 3. Рашета Даница („Земун Центар“) 552,… 8. Ђорђевић Тамара 538, укупно 12 такмичарки.

Пиштољ средишњег паљења, 25м – 1. Петар Николић („Академац“) 557, 2. Марко Тошић („Барајево“) 533, 3. Игрутиновић Предраг („Барајево“) 528 4. Срђан Матовић („Академац“) 542 …, укупно 12 такмичара.

ВЕСТИ 22.04.2018

О наступу својих стрелаца вођа тима потпуковник Дејан Куртов рекао је следеће:

потпоручнику Николићу сребро на Првом колу купа у Новом Саду

Нови Сад, Београд, 20.-22. април – Такмичењем у Београду и Новом Саду овог викенда отпочела је малокалибарска сезона Стрељачког савеза Србије. Стрељачки клуб Академац представљала су три такмичара.

У петак 20. априла прва на ватрену линију 25-метарског стрелишта у Београду изашла је потпоручник Тамара Ђорђевић у дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 за даме. У јакој конкуренцији освојила је два бода и заузела девето место са упуцаних 523 кругова.

Такмичењем у недељу, 22. априла, у Новом Саду настављен је такмичарски викенд за стрелце стрељачког клуба Војне академије. У дисциплини ПСП потпоручник Петар Николић освојио је сребрну медаљу  и десет бодова упуцавши 540 кругова, док је висок пласман забележио кадет треће године Срђан Матовић са упуцаних 522 кругова које му је донело пето место у генералном пласману и шест бодова. Златна медаља отишла је у руке Срђана Миловића из стрељачког клуба „Универзал М“ који је погодио 543 кругова.

Сматрам да смо успешно стартовали малокалибарску сезону, морамо бити задовољни постигнутим резултатима јер они сада дефинитивно нису у првом плану. У овој фази припрема радимо пре свега на унапређењу технике и подизању физичке снаге. Ово нам је била и прва провера пред 50. ЦИСМ Светско првенство које нас очекује у Швајцарској крајем наредног месеца. Такмичење, са списка путника за Швајцарску, је пропустио заставник прве класе Мудринић Саша који се службено налази у Немачкој.

Кроз три кола купа ССС сакупљају се бодови, а по десет најбоље пласираних стрелаца наступиће на Финалу купа ССС. Друго коло купа ССС заказано је за 12.-13.05.2018. године у Новом Саду.  

Малокалибарски пиштољ, 30+30 – 1. Рашета Даница („Земун Центар“) 567, 2. Ристовић Александра („Звездара“) 565, 3. Марицки Катарина („Зуц“) 553,… 9. Ђорђевић Тамара 523, укупно 13 такмичарки.Пиштољ средишњег паљења, 25м – 1. Срђан Миловић („Универзал М“) 543,2. Петар Николић („Академац“) 540,3. Марко Тошић („Барајево“) 535,…5. Срђан Матовић („Академац“), укупно 17 такмичара.